Bemutatkozás

Köszöntjük Önt a honlapunkon !

XXI. századi modern korunk egészségipara, a genetika, az analitikus, molekuláris medicina, a modern -szabadalmi oltalmakkal védett- új biológiai gyógyszerekről, bioszimilerekről stb. és a kórházi gyógykezelésekben is egyre terjedő -igen drága - biológiai- és gén-terápiákról valamint ezek veszélyeiről szóló információs áradat közepette - manapság- igencsak elveszettnek érezheti magát egy gyógyulni vágyó laikus beteg. 

Szervezetünk ugyanis egy olyan bonyolult komplex rendszer, ami több, mint az ezt létrehozó részek (gének, molekulák, atomok) összessége.   Az élet keletkezése és a szervezetünk bonyolult működése tehát egy olyan "sok-ismeretlenes" egyenlet, aminek megoldási kulcsa nincs még a mai tudomány "birtokában". 

"Black box" elméletünk szerint a szervezetünk egy olyan "intelligens fekete doboz", ami évmilliók alatt fejlesztette ki a saját integritását megörző,   a különböző betegségek leküzdését és saját szaporodását is biztosító "túlélési stratégiáját".

Bízzunk tehát mi is ennek az "intelligens fekete doboz"-unknak, a szervezetünknek a saját belső képességeiben.

A mi fekete dobozunk azonban csak olyan "outputokat", tehát csak olyan kimeneteket és eredményeket tud magából kiadni, amilyen "inputokat" ebbe beviszünk.  Ha tehát "input" oldalon információkban, különféle ingerekben, vízben, táplálékokban, nyomelemekben, vitaminokban, aminosavakban stb..stb. tiszta és egészséges alap-anyagokat és energiákat viszünk be, akkor számíthatunk arra, hogy az output oldalon "harmoniát, kiegyensúlyozottságot stb. és egészség"-et kapunk majd (jutalmul).

"Ételed legyen a gyógyszered !" mondta ki az ókori görög orvos Hyppokrates i.e. 400 körül, azaz több mint 2400 éve.  

Hyppokrates egyben a "híd" a múltunk és jövőnk között, hiszen Ő egyben a mai modern orvoslás atyja is, mert minden magyar végzős orvos a diploma átadáskor ma is "hippokratesz"-i esküt tesz.

Mi Hyppokrates szellemiségéhez, munkásságához híven szeretnék tehát segíteni minden gyógyulni vágyónak.